BajenGruppen. Vilka är vi?

Under många år var Bajen Fans den samlade rösten för Bajens mest passionerade supportrar. BF var först, störst och bäst i Sverige vad det gällde supporter- och läktarkultur. Arvet efter Bajen Fans lever i dag vidare på och utanför läktarna under andra namn på andra grupperingar. Nya generationer fans har nya sätt att uttrycka sig, det som var mer engelskinspirerat för ett antal år sedan är nu kanske mer inspirerat av italiensk ultraskultur och influenser från Sydamerika.

Hammarby har ingen officiell supporterförening som många av de allsvenska lagen har, hos oss har det alltid varit viktigt med en helt fristående supporterkraft. Idag består denna kraft av ett stort antal supportergrupperingar som valt att samverka genom BajenGruppen, BG. Vi är ingen officiell förening eller organisation, utan det samlingsnamn som våra grupperingar tillsammans valt att samverka genom.

Under det första året har medlemmar från dessa grupperingar träffats i princip varje vecka på tisdagskvällarna. Vårt arbete är inriktat på vår supporterkultur och frågor som rör detta men även gemensamma visioner och mål med hur vi anser att Hammarby ska fungera. Men även på hur vi vill att svensk fotboll ska fungera, då detta direkt påverkar Hammarby och vårt supporterskap genom fotbollens regelverk.

Hammarbys organiserade supportrar har alltid varit helt ledande inom supporterkultur i Sverige och hela Norden. Vi har alltid stått upp för vår sak när det behövts, mot andra supportrar, mot den egna klubben, mot förbunden, mot politiker, media och polis. Via BajenGruppen och alla dess grupperingar hoppas vi kunna fortsätta att hålla denna grön-vita fana högst.

BajenGruppen vill bevaka de demokratiska möjligheter som ett medlemskap i en idrottsförening innebär. Vi vill vara aktiva supportrar som medlemmar i Hammarby, som tar ett ansvar för vår förening och klubben, och som tillsammans med vår styrelse, övriga Bajensupportrar och sponsorer verkar för det som gör Hammarby unikt: vår kärlek, vår passion och vår humor. Med vår unika historia i ryggen, som skapat Bajenmyten och Bajenandan, skapar vi varje dag ny historia. En klubb är ingenting annat än summan av sina supportrar.

Forza Bajen Siempre

/Frank Ågren

Annonser

%d bloggare gillar detta: