Vad händer egentligen?

Jag startade ett ideellt arbete för cirka två år sedan som jag döpte till BajenGruppen. Bakgrunden var att jag ansåg att Hammarby missköttes av dåvarande ledning och att det behövdes en bättre kommunikation 1) mellan klubben och supportrarna, och 2) mellan supportrarna själva. Tanken var enkel; att samla alla Hammarbys supportergrupperingar runt ett och samma bord för att ta ett aktivt ansvar och tillsätta en ny ledning i demokratisk ordning, och att skapa en bättre dialog på alla håll inom klubben.

Detta har fungerat bra. Det kommer alltid att finnas olika åsikter om detta, på samma sätt som det finna olika åsikter om spelare, tränare, laguppställningar och fan och hans moster. Så fungerar supportrar. Samtidigt kommer det alltid att finnas de som tar ett aktivt ansvar och offrar en massa tid och pengar på sitt älskade hammarby, likväl som det alltid kommer att finnas okunniga och oinsatta förståsigpåare som inte bidra med ett skit. Så har det alltid sett ut.

Men vi i BG måste vara öppna för förändring, det är vi själva som bestämmer hur vårt supporterskap ska formas. Och detta ställs på sin spets när Hammarby under många år misskötts och därför hamnat i knipa; med taskig ekonomi, dålig organisation och som följd av detta; taskigt tabelläge. När nya ledningen kavlar upp ärmarna för att lösa dessa problem, på medlemmarnas och supportrarnas uppdrag, så svider det. Det finns tyvärr inget facit för hur man ska lösa dessa problem, vi vet först i efterhand om det kunde gjorts bättre.

Personligen har jag arbetat ideellt med supporterfrågor, med BG och med SFSU, på i princip daglig basis på halvtid (om inte mer), under två års tid. Jag har försökt hinna med att informera och kommunicera med så många som möjligt om mitt arbete med klubbledningen, supportrarna, andra klubbars supportrar, media, polis, politiker, förbund m fl. Men återigen, jag har gjort detta ideellt, på min fria tid.

Men en sak är helt klar: om du inte gillar det jag eller BajenGruppen åstadkommit så gäller två saker: 1) börja med att kontakta mig och skaffa kunskap om sakernas tillstånd innan du yttrar dig, och 2) är du sedan fortfarande missnöjd så föreslår jag att du som är expert tar och aktiverar dig och tar ansvar och visar alla att du kan göra detta bättre. Inga problem, kliv fram bara…

Men om du bara tänker sitta och vara bitter och gnälla i ditt hörn och lyssna på rykten och sprida dem vidare som i viskningsleken, så kan du dra åt helvete… jag hoppas detta är tillräckligt tydlig information till dig. Kliv fram, eller knip igen…

/Frank

Annonser

2 svar to “Vad händer egentligen?”

  1. You know who Says:

    Bra där Frank, raka rör och alla andra kan dra åt helvete..! (1-1 😉
    Förstår verkligen att du är less! Du gör ett väldigt stort och viktigt jobb för Bajen och oss supportrar!

  2. J Says:

    Jag uppskattar det du gör. Känns dock som om det behövs något omständigt inom en snar framtid som en manifestation mot media i och med de senaste veckornas skriverier. Inte minst med tanke på DNs ledarsida idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: