Nya Söderstadion

Ögonblicksbild 2009-04-23 05-36-02

I förra veckan hade BG möte angående arenafrågan, på plats fanns representanter från alla grupperingar. Och det fanns en 100-procentig enighet i vår inställning.

Vi har från allra första början fört fram en kravlista som motiverades av hur Hammarby och dess supportrar ska kunna föra över den unika stämning och sammanhållning som finns på Söderstadion idag till en helt ny och större arena. Något som inte bara sker automatiskt. (Globen fungerar som ett varnande exempel på detta)

Om nu staden ska bygga nytt, och vill bygga en arena i världsklass, där Hammarby ska vara ankarhyresgäst, så är det väl självklart att man ser till att bygga enligt användarnas önskemål och ser till att bygga rätt från början. Om man nu vill ha en fungerande arena, under väldigt många år. Ska Hammarby byta arena så ska de byta upp sig, inte ner sig.

Vi har flera krav, men två av våra viktigaste har varit:
En symmetrisk arena + i ett etage. (Med VIP-logerna längst upp. )
För att kunna skapa en unik häxkittel och ge alla supportrar chansen att uppleva den hisnande känslan av att stå i ett enhetligt publikhav. Och för att vi vill att alla i publiken ska få vara delaktiga i att skapa stämningen, inte bara uppleva den.

En asymmetrisk arena i två etage (med loger mitt i) som ligger på ritbordet nu försvårar det vi vill uppnå så pass mycket att vi inte kan acceptera detta under några som helst omständigheter. Detta innebär att BajenGruppen kommer att ta den här processen så långt som krävs för att våra krav ska tillgodoses. Den nya arenan är en av de största händelserna i Hammarby på många, många år. Vi har en lång tradition av att vägra vika ner oss i sådana här frågor, och det tänker vi självklart inte göra den här gången heller. Detta innebär att vi är beredda att ta fighten på gator och torg, i media mm och på alla sätt tvinga fram en lösning som vi kan acceptera.

Vi har absolut ingenting att förlora i en sådan kamp. Det enda som hindrar en utformning av arenan enligt våra önskemål är ytan på tomten för bygget. Och det enda som hindrar att denna tomt tillåts bli tillräckligt stor är i princip den numera världsberömda grönsakshandlaren på granntomten och SL: garage och spår.

Under en längre period har vi från supportersidan legat lågt i den här processen då vi fått kraftiga signaler om att Sthlm Stad kikar på möjligheterna att frigöra denna tomt och på så sätt förändra förutsättningarna för arenans storlek och utformning. Men denna process drar ut på tiden och inget förändras till vår fördel.

Detta ger mig känslan att Hammarby och dess supportrar håller på att bli överkörda i den här processen och att i princip inga av supportrarnas krav har tillgodosetts. Samtidigt kan jag konstaterat att Hammarbys ledning inte har någon avvikande åsikt än supportrarnas i denna fråga. Hammarby för en dialog direkt med politikerna och ledningens uppfattning är att ingenting är bestämt ännu, om tomtytor eller arenaritningar.

Tydligen ska de ha ett nytt möte med politikerna i dagarna. Jag återkommer med mer info om detta. Det börjar närma sig skarpt läge nu…

/Frank

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: