Stå upp som en man, Bajare

Bajens säsong går nu in i den mest kritiska tid som vi upplevt på många år. Det är inte positivt men det är verkligheten. I denna tid står två tunga bortamatcher och väntar, IFK GBG och Malmö FF.

Glöm alla pajasresor, det är på riktigt nu. Bajen ska ha vårat tunga stöd på dessa de två viktigaste bortaresorna på året! Vi ger ett stöd som inga andra supporterskaror kan ge i samma läge!

hammarby_dif_2001_1

Annonser

2 svar to “Stå upp som en man, Bajare”

 1. Mattias Says:

  Än en gång såg man hur Bajenpöblen försökte skämma ut sitt lag på nytt, som om det inte räcker med hur spelarna skämmer ut laget just nu. Det var ju flera ur pöblen som försökte ta sig in på planen i matchslutet men hindrades av det uppsatta pöbelnätet och det var väl tur det att följde sitt syfte. När, när, NÄR ska ni rensa upp bland pöbeln på era läktare? Ni blir allt mer tragiska när ni säger att ni har koll på vilka det är och att det ska tas kraftag, hade det inte pöbelnätet varit uppsatt så hade det blivit ännu en skandal kring Hammarby, sannolikt med spel inför tomma läktare och poängavdrag.

 2. fansight Says:

  Mattias: När, när, NÄR ska du förstå att det inte är min eller någon annan supporters ansvar eller uppdrag att ”rensa upp” bland pöbeln; på läktarna eller någon annanstans i samhället. Var har du fått detta ifrån? De enda som har utbildning, avlöning och i sin arbetsbeskrivning att rensa upp någonting så är det polisen. De har monopol på den här typen av verksamhet i Sverige, jag har inga som helst juridiska möjligheter att ändra på det. Eller skyldighet.

  Och vad menar du med ”era läktare”, Söderstadions läktare är inte mina, de ägs av Stockholm Stad, driftas av Arenabolaget och hyrs av arrangören Hammarby Fotboll. Vad har jag eller alla andra i publiken på läktarna med det att göra, och hur blev plötsligt läktarna ”våra”? Menar du att trots detta så ”äger ” just jag, eller jag + några andra, Söderstadions läktare på något sätt? Ger du just mig tillstånd att bestämma på läktarna när Hammarby spelar match? Vet Hammarbys evenemangsansvariga om detta?

  Men för sakens skull, tala om för mig exakt varför det är mitt, eller någon annans som råkar utgöra publik, uppdrag att ”rensa upp”? Och exakt hur ska det gå till när jag ”rensar upp”, var gärna precis när du beskriver just den här delen? Och slutligen, om det är min eller vår (och då undrar jag så klart – vilka är ”vår”?) sak att fixa detta, då är det väl även din sak? Eller ska just du slippa undan att ”rensa upp” och i så fall varför?

  Vilka har sagt att det ska tas ”krafttag”? Jag har aldrig sagt det och ingen annan jag känner till heller. Förutom en del verklighetsfrånvända politiker och förbundspampar. Och återigen, vad menas med ”krafttag”? Du som verkar vara expert, kan inte du förklara för mig exakt 1) vad är egentligen problemet som behöver ”krafttag” och 2) hur löser man det här problemet (med dina ”krafttag”)? Eftersom polis och samhälle har försökt lösa problemet med våld sedan urminnes tider, och fotbollsrelaterat våld sedan – just det, sedan fotbollen uppfanns. Utan att lyckas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: